top of page
DSCF0646_edited_edited.jpg

OVER ALIEKE

IMG_1417-02 (2)_edited.jpg
In een notendop

Oudste van 3 meiden · vrijwilliger op een biologische tuinderij · gek op de zon, sauna, strand en mantra zingen · energetisch kindertherapeut · natuurliefhebber · manifestor · doet veel schaduwwerk · heldervoelend en helderwetend · kampeerder · houd van honden (en eigenlijk alle dieren) · ecstatic dance · leidinggevende · momentgenieter · persoonlijke ontwikkeling & zelfreflectie · spiritualiteit · door patronen te doorbreken ben ik -en word ik- een steeds vrijer mens.

Meer over Alieke

Eind 2020 is mijn leven 180 graden gedraaid. De dingen waar ik eerst nog plezier en geluk uit haalde, werd ik ineens niet meer blij van. Alles werd anders. Op dat moment begon de zoektocht naar wat mij nu wel gelukkig maakte. Het werd een uitdagende ontdekkingsreis waar ik voor mijn gevoel steeds meer mezelf werd. Ik ontdekte dat verbinding met mezelf, mijn hart en intuïtie de sleutel is tot geluk. Ik voel nu pas echt dat geluk van binnenuit komt en dat ik daar geen externe invloeden voor nodig heb.

Compassie en zachtheid

Ik had tijd nodig om te ontdekken hoe ik weer in verbinding met mezelf kon komen. Dit was een moeilijke tijd en tegelijkertijd ben ik enorm dankbaar voor deze periode en voor wie ik nu ben. Compassie en zachtheid waren sleutelwoorden voor mij tijdens deze zoektocht.

In de natuur

Nu voel ik heel duidelijk dat mijn hart opent als ik in de natuur ben. Ik kom daar tot rust, genietend van de mooie bloemen, de zonnestralen die op mijn gezicht schijnen of door de regendruppels die ik op m’n huid voel. Ook ben ik vrijwilliger geworden bij een biologische tuinderij. Elke week ga ik langs om op het land te helpen met onkruid wieden en groenten poten. Het is heel aardend voor mij, letterlijk met mijn handen in de aarde. Heerlijk vind ik het als ik na het harde werk zelf ook een rondje door de tuin mag lopen om groenten te oogsten om daar vervolgens thuis nieuwe recepten mee uit te proberen. Ik ben er achter gekomen dat ik van zoiets natuurlijks zó gelukkig word. Ook ben ik dankbaar voor deze mooie vorm van energie-uitwisseling.
 

In verbinding 

Een andere manier waarop  ik in verbinding ben met mezelf is tijdens het zwemmen in natuurwater.  Of beter gezegd dippen, en dan wel het liefst in de zee. Ik doe dat ook in de winter, graag zelfs. Als ik in het koude water ben en mijn ademhaling onder controle heb, voelt dat zo goed. Wanneer ik vervolgens uit de zee kom, dan voel ik dat ik leef! Ook heb ik in de zomer van 2023 een tent gekocht zodat ik mij nog meer kan onderdompelen in de natuur door lekker te gaan kamperen.

Vanuit m'n hart

Mantra zingen is ook een manier om mijn hart te openen. Ik ben daarmee in aanraking gekomen tijdens een reis door Nepal. Ik zing nu elke week, in singing circles, thuis of in de auto en geniet er enorm van. Het brengt de energie in en om mijn lichaam in beweging en daarmee kunnen soms ook emoties omhoog komen. Daarnaast verbindt het mij met het universum, de bron, bewustzijn. Het helpt om steeds meer mijn authentieke zelf te zijn.

Innerlijk kompas

Zo leerde ik mijn hart en intuïtie als kompas te gebruiken en precies dat bracht mij tot een nieuwe stap: de opleiding Energetisch Kindertherapeut. Ik zie kinderen precies zoals ze zijn. Deels doordat ik zelf als kind heb gevoeld dat ik niet genoeg gezien en gehoord werd, en ook omdat ik met bewuste aandacht in het moment leef. Ik wil de (veelal gevoelige) kinderen -en hun ouders- lichter, vrijer en blijer maken. 

Terug naar mijn essentie

Via één van mijn eigen energetisch therapeuten ontdekte ik de escenties. Ik voelde bij het zien van de escentie-parfums meteen een 'ja' en wilde er heel graag zelf 1. Ik ervaarde hoe anders de verschillende escentie-parfums aanvoelen en toen we op het punt kwamen dat we de juiste blend hadden samengesteld, ontroerde me dat. Alsof het mij terugbracht bij mijn eigen essentie. En elke keer als ik de escentie-parfum op spray, of als ik het in mijn auraveld heb staan, voel ik direct dat het iets met mijn energie doet. Ik vind het daarom heel mooi dat ik dit nu met anderen mag delen. Op naar meer bewustzijn, licht en liefde. Waarbij het voor mij samenkomt in de energetische behandelingen geef én het samenstellen van escentie-parfums.

Heb je vragen, wil je een sessie boeken, iets cadeau doen of samenwerken? Neem contact op. 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Verder lezen?
DSCF0802-1.jpg
bottom of page