top of page
DSCF0646_edited_edited.jpg

KINDEREN

Energetisch kindertherapeut

Naast dat ik escentie-parfums voor kinderen samenstel, heb ik ook mijn eigen praktijk waarin ik kinderen behandel.

Herken je bijvoorbeeld dat je kind:

  • een laag zelfbeeld heeft

  • (faal)angst heeft

  • vaak woedend is of driftbuien heeft

  • last heeft van (vage) fysieke klachten

  • moeite heeft met emoties/prikkels verwerken

  • paniekaanvallen heeft

  • moeite heeft met afscheid nemen

  • sombere of depressieve gedachten heeft

  • slecht slaapt

​Energetische behandelingen kunnen hem of haar helpen. Lees hieronder hoe dat gaat.​

DSCF0772.jpg

Sterke emoties en ongewenst gedrag

Als energetisch kindertherapeut ondersteun en begeleid ik in mijn praktijk kinderen (vanaf 5 jaar) en tieners. Moeilijk of heftig gedrag heeft altijd een reden, een onderliggende oorzaak die aan de oppervlakte niet zichtbaar is. Dat geldt ook vaak voor lichamelijke klachten. Nare ervaringen en trauma’s uiten zich graag in sterke of vergrote emoties of bepaald 'ongewenst' (of onbegrepen) gedrag. Kinderen kunnen niet altijd verwoorden wat er aan de hand is, maar trekken zich terug of uiten het op een andere manier. Ouders/verzorgers merken dit bijzondere gedrag op, maar bijna niemand beseft dat het vaak (deels) komt door niet-verwerkte, vaak verstopte (geboorte) trauma. Een groot deel van ons gedrag en emoties wordt gevormd tijdens de zwangerschap, door onze geboorte en de postnatale periode. Ook ervaringen die op een later moment plaatsvinden, hebben daar invloed op.

 

Doordat ik op zielsniveau in contact kom met het onderliggend trauma kan ik de ongewenste energie (eigenlijk een “blokkade”) verzachten of zelfs helemaal wegnemen. Deze energetische update geeft als resultaat dat een kind of tiener zich weer veiliger, vrijer, vrolijker en vooral gelukkiger voelt. Door deze manier van werken, krijgen zij in een korte periode meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

 

Met veel liefde ondersteun ik kinderen en tieners zodat zij (weer) op zichzelf leren te vertrouwen en lekker in hun vel komen te zitten.

Hoe ik werk

Ik werk altijd vanuit het belang van het kind. Tijdens de behandeling stem ik mij op het kind af en daardoor doe ik precies wat nodig is. Ik geef vooral energetische behandelingen. Mocht ondersteuning bij omgaan met gevoelens en emoties nodig blijken, kan ik daar ook bij helpen.

 

Tijdens een energetische behandeling ligt het kind op mijn behandeltafel onder een dekentje met gezellige knuffels. Ik werk in het energieveld, dus ik raak hem of haar nauwelijks aan. Gedurende de behandeling kan hij/zij lichamelijke sensaties voelen, zoals warmte, kou, tintelingen of borrelende darmen. Ook kunnen er emoties of gevoelens omhoog komen. Het is ook goed mogelijk dat er niets gevoeld wordt. Dat is helemaal oké, want ook dan wordt er nog steeds energie in beweging gezet. We zijn allemaal uniek en ervaren herstel op onze eigen manier. Tot 12 jaar is tijdens de behandeling één van de ouders/verzorgers aanwezig in de praktijkruimte.

Na de behandeling

Na een paar behandelingen voelen kinderen zich weer meer zichzelf. Het rugzakje en koppie is lichter. Dat is niet alleen heel fijn voor het kind maar ook voor de ouders/verzorgers. Na een behandeling is het goed om de eerste uren rustig aan te doen en voldoende water te drinken. Het lichaam heeft even tijd nodig om te wennen aan de update van het energieveld.

Duur en kosten

Ter voorbereiding op de behandelingen vindt er met de ouders/verzorgers een (online of telefonisch) intakegesprek plaats om de hulpvraag en achtergrond helder te krijgen (aan de hand van een intakeformulier). De sessie duurt ongeveer 1 uur per keer. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard en complexiteit van de hulpvraag. In de praktijk zie ik dat er meestal 2 tot 4 sessies nodig zijn. Helaas kan je mijn behandelingen niet vergoed krijgen via de zorgverzekering. Beide ouders moeten toestemming geven voor een behandeltraject. 

Behandeling (ongeveer 1 uur): € 65 (minimaal 2 behandelingen)

Het intakegesprek is gratis.

Neem contact op

Wil je behandelingen voor je kind inplannen of heb je vragen? Vul onderstaande velden in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je mag me ook bellen of appen via 06 - 48 08 6221.

Bedankt voor je bericht!

bottom of page